Stage Non Profit – Justice and Peace Nederland – Den Haag

JobID=3c0.18

Wil je je onderzoeksvaardigheden inzetten om een ander vluchtelingenbeleid te helpen realiseren in Nederland? Wil je daarnaast ervaring opdoen met communicatie, het ontwikkelen van een project en het werken bij een NGO? Kom stage lopen bij de Haagse NGO Justice and Peace! Justice and Peace Nederland werkt al ruim 45 jaar aan het bevorderen van respect voor de mensenrechten, in eigen land en internationaal. Het Migratieprogramma van Justice and Peace richt zich op het versterken en verbreden van de kracht van lokale solidariteitsinitiatieven voor vluchtelingen en beleidsbeïnvloeding op Nederlands en Europees niveau. In 2019 is Justice and Peace de pilot Samen Hier begonnen. Samen Hier wil dat vluchtelingen via veilige routes naar Nederland kunnen (blijven) komen, en bouwt aan een beweging in verschillende Nederlandse steden en dorpen waarin burgers een grote rol op zich nemen om daaraan bij te dragen. Afgelopen jaar startte een pilot waarin we veertig Welkom Groepen van vijf vrienden of kennissen koppelden aan een vluchteling(engezin), die zij opnamen in hun community. De komende jaren willen we dit programma verder uitbouwen naar een nationale en zichtbare beweging van actief burgerschap voor vluchtelingen. Ter ondersteuning van dit project zoeken we een : Stagiair Projectontwikkeling en M&E Samen Hier 32 uur per week Startdatum 1 november 2020, voor een periode van 6 maanden We bieden een stagevergoeding Activiteiten: Je werkt mee aan de ontwikkeling en uitvoering van een innovatief project ondersteunt het migratieteam van Justice and Peace om het project succesvol neer te zetten: Je werkt aan de monitoring en evaluation, op basis van de achterliggende Theory of Change van Samen Hier Je draagt bij aan de dataverzameling door intakegesprekken, focusgroepdiscussies en trainingsevaluaties in te plannen en, waar gewenst, mee uit te voeren Je draagt bij aan evaluaties, schrijft rapportages en presenteert je tussentijdse bevindingen aan het team Je houdt relevante nationale en internationale ontwikkelingen bij en signaleert kansen voor Samen Hier Je denkt met het migratieteam mee over mogelijke verbeteringen van Samen Hier Je werkt mee aan andere activiteiten die zich voordoen tijdens de stageperiode Wij vragen: Minimaal derdejaars WO-student in een relevante opleiding (zoals Migratiestudies, Bestuurskunde, Migratierecht of Public Policy) met aantoonbare ervaring en affiniteit met onderzoek. Ervaring met M&E is een pre. Uitstekende Nederlandse en Engelse taalvaardigheid (gesproken en geschreven); je weet complexe boodschappen om te zetten in begrijpelijke en overtuigende teksten voor een breder publiek Affiniteit met het werk van Justice and Peace en met migratiethematiek in het bijzonder Je brengt energie; je vindt het leuk om aan nieuwe dingen te werken Je bent flexibel, kunt zelfstandig werken en vindt het niet erg om uit je comfort zone te komen Wij bieden jou: Goede werksfeer in een klein team waar hard werken en plezier maken hand-in-hand gaan Mogelijkheid om kennis te maken met de vele organisaties en mensen die zich inzetten voor vluchtelingen en mensenrechten. Stagevergoeding à €400 bruto per maand (op basis van 36 uur) Volledige reiskostenvergoeding (2 e klasse) Afhankelijk van de maatregelen rondom COVID-19: Een werkplek op ons geweldige kantoor (Het Nutshuis) in Den Haag centrum Verse koffie (Espresso, Cappuccino, Latte Macchiato…we hebben alles in huis!) 50% korting op je lunch in het Juni Café van Het Nutshuis Ben je geïnteresseerd? Stuur uiterlijk 19 oktober 2020 je motivatiebrief met CV aan de heer Sebastiaan van der Zwaan: Vermeld daarbij dat je voor de positie ‘Stagiair Projectontwikkeling Samen Hier’ in aanmerking wilt komen. Voor meer informatie contacteer Maaike Graaff

Lees meer…